زوج درمانی
بدون تردید بروز اختلافات خانوادگی و تعارضات بین زوجین یک امر طبیعی و نرمال تلقی می شود . حتی موفق ترین ازدواجها دارای مشکلات و چالشهایی می باشد .در یک زندگی مشترک مسیر های زیادی به ناامیدی و ناراحتی و سر خوردگی وجود دارد مثل انتظارات نادرست و نابجا ، انتظار یک ازدواج کامل و بدون نقص ،مقایسه زندگی زناشویی خود با دیگران، قدرت طلبی و عدم کنترل هیجانات و ناتوانی در انجام یک گفتگوی صمیمانه و سایر مسایل
در این میان نحوه برطرف ساختن مشکلات و رسیدن به تفاهم زوجین بویژه در سختی ها ی زندگی ، میزان دوام بین آنها را مشخص می نماید. از سوی دیگر کنترل و مدیریت اختلافات خانواده گی نیاز به یاد گیری مهارتها و آموزشهایی دارد .
زوج درمانی جزء جدایی ناپذیر زندگیهای امروزی است . این مرکز ضمن ارائه راه حل های کارساز و اموزش مهارتهای زندگی ، روشهای حل مسئله و مدیریت بحران های زندگی را به زوجین می اموزد .
مشاوره فردی
اکثر افراد ممکن است مشکلات روحی و روانی مانند افسردگی، اضطراب ، استرس، و فشار روانی ، مسائل بین فردی ، شکست عاطفی ، سوگ ،خشم و پرخاشگری ، اهمالکاری، و اعتماد به نفس پایین را تجربه کنند.
مشاوره فردی به افراد کمک می کند تا بصورت موثر بتوانند مهارتهای مقابله ای با نشکلات روان شناسی را یاد
بگیرند. یک مشاور و روان درمانگر با گوش دادن تواًم با همدلی ، آموزشهای لازم را در جهت مقابله با هر گونه افکار و احساسات منفی ارایه می نماید. همچنین این روش می تواند برای مقابله با عزت نفس پایین ، اعتماد به
نفس پایین، و افسردگی مفید باشد مشاوره فردی با افزایش آگاهی، تشویق به خود آگاهی، شناسایی نقاط قوت و ضعف و موانع و تقویت مهارتهای ارتباطی ، توانایی حل مسئله به افراد به حل مسائل زندگی کمک می نماید.
اختلالات اضطرابی
طبیعی است که هر فردی در زندگی خود دچار اضطراب شود ولیکن اختلالات اضطرابی زمانی رخ می دهد که سطح اضطراب آنقدر بالا باشد که با موقعیت ایجاد شده نامتناسب باشد. و فعالیتهای عادی و روزمره را مختل کند. و فرد در این حالت درمانده می شود.
اختلالات اضطرابی انواع مختلفی دارد که متداولترین آنها بشرح ذیل است .
اختلال اضطراب فراگیر (GAD)
اختلال وحشت زدگی ، پانیک (Pd)
اختلال اضطراب اجتماعی (social anxiety disorder)
اختلال اضطراب جدایی
اختلال اضطراب سلامت
علائم
۱- بیقراری یا احساس برانگیختگی وبی تابی
۲- زود خسته شدن
۳- اشکال در تمرکز یا خالی شدن ذهن
۴- تحریک پذیری
۵- تنیدگی عضلانی
۶- اختلال خواب (اشکال در خواب رفتن یا حفظ تداوم خواب یا خواب توآم با بیقراری
اگر احساس می کنید که ترس و اضطراب بر زندگی شما حاکم شده است و نشانه های آن زندگی روزمره و روابط شما را تحت تاًثیر قرار می دهد با روان پزشکان و روانشناسان این مرکز تماس بگیرید .
فوبیا چیست
همه افراد ممکن است در طول زندگی انواع مختلفی از ترس و فوبیا را تجربه کنند. ترس واکنش طبیعی به موقعیتهای تهدید آمیز و ترسناک است که برای انسان جنبه حفاظتی دارد. اما اگر این ترس حالت افراطی پیدا کند یک اختلال محسوب می شود.
افراد مبتلا به فوبیا یا ترس متوجه غیر منطقی بودن ترس خود هستند اما نمی توانند بر آن غلبه کنند .
انواع فوبیا
ترس از حیوانات ( سگ ، گربه، عنکبوت ، مار ، سوسک ، )
فوبیاهای محیطهای طبیعی
ترس از ارتفاع ، طوفان و رعد و برق، ترس از آب ، ترس از تاریکی
فوبیای خون ، تزریق ، جراحت، که فرد از رفتن به مکانهایی که احتمال می دهد در آنجا خون ببیند مثل بیمارستان پرهیز می کند.
ترس از بودن در مکانهای باز و شلوغ یا بسته ، ترس از سخنرانی در جمع ، ترس از شکست ، ترس از طرد شدن ، ترس از بیماری و مرگ
در صورتی که مایل هستید در رابطه با درمان مشکلات خود خدماتی دریافت نمایید از مشاوران مرکز روانشناسی بیمارستان میمنت بصورت حضوری بهره مند شوید تا در کمترین زمان بتوانید به درمان مشکلات خود از جمله فوبیاها بپردازید.
افسردگی
به جراًت می توان گفت که شاید هیچ انسانی را نمی توان یافت که در دوره هایی از عمر وزندگی خود دچار اضطراب و یاًس و دلواپسی ، تشویش و دلشوره ، غم و افسردگی ، خشم ، تنفر ، اندوه و ملامت نشود. عواطف جزء لاینفک زندگی انسانها است. و با این حال معنا و مفهومی (حتی عواطف ناخوشایند ) ندارد.
عواطف ناخوشایند اشکال متنوعی دارند : سه شکل اصلی آن عبارتند از : غم ( افسردگی ) ترس (اضطراب ) و خشم (پر خاشگری )
افسردگی ، غمگینی ، اندوه بسط یافته و مداومی است که فراتر از حالت معمول غم و ملالت که همراه علائم زیستی و بدنی و شناختی و رفتاری همراه است.
علائم افسردگی
غمگین بودن طولانی مدت ، از دست دادن انگیزه ، کاهش تمرکز ، خستگی بیش از حد و فقدان انرژی ، فورانهای خشم شدید ، که بصورت کلامی و یا رفتاری (مانند پرخاشگری فیزیکی به اشخاص یا اجسام بروز می کند . و از نظر شدت و مدت به هیچ وجه با موقعیت موجود همخوانی ندارد.
کاهش یا افزایش اشتها ، بی خوابی و پر خوابی ، در تمام روزها ، سراسیمگی یا کندی روانی _ حرکتی در تمام روزها ، خستگی و فقدان انرژی
احساس بی ارزشی یا احساس گناه مفرط در تمام روزها ، افکار مربوط به مرگ و میل به اتمام زندگی ، عذاب وجدان یا احساس گناه برای کارهای کوچک گذشته ، دردهای جسمی بدون دلیل مشخص از علائم افسردگی می باشد.
انواع افسردگی
افسردگی حاد
دیس تایمی یا افسردگی خفیف
ااختلال دو قطبی
افسردگی فصلی
افسردگی پس از زایمان
افسردگی قابل درمان است . برای مقابله با افسردگی راهها و روشهای مختلف وجود دارد.
درمان با دارو : انواع مختلفی از داروهای موثر برای افسردگی وجود دارد که با تجویز پزشک متخصص باید استفاده شود .
درمان شناختی رفتاری (cbt) : به شما مهارتهایی را می آموزد که به شما کمک می کند دیدگاهنان را نسبت به دنیای پیرامون خود تغییر دهید . هدف آن تغییر افکار منفی به افکار مثبت است.
درمان میان فردی (IPT) معمولا ً افرادی که افسرده هستید روابط شما با بقیه افراد دچار صدمه می شود . روان درمانگران مهارتهایی را آموزش می دهند تا نحوه تعامل خود را با دیگران بهبود دهید. هدف از این درمان بهبود برقراری روابط با دیگران است.
درمان با نور : این شیوه درمانی برای افرادی که از اختلال فصلی رنج می برند موثر می باشد.
درمان الکتریکی مغز (Tdcs) درمان مغناطیسی مغز (Rtms) این یک روش موثر و غیر تهاجمی برای افراد مبتلا به افسردگی می باشد.
خود یاری : برخی از کارها وجود دارد که شما به تنهایی می توانید انجام دهید تا احساس بهتری داشته باشید. ورزش منظم ، تغذیه خوب ، مدیریت استرس ، صرف وقت با دوستان و خانواده ، عدم مصرف الکل
اگر افسردگی شدید که با گریه های مکرر در طول روز و بغض مشخص می گردد . در چنین شرایطی مراجعه به روان پزشک الزامی است.